Bjørndalsfjellet

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Bjørndalsfjellet (362 moh)

Hvor

Gramstad i Sandnes kommune.

Fra Sandnes mot Hana og Dale. Sving opp til høyre mot Gramstad før Dale. Samme parkeringsplass som til Dalsnuten.

 

Beskrivelse

Turen starter i motsatt retning av til Dalsnuten, dvs sørover fra parkeringsplass på merket skogsvei. Etter ca en halv time kommer du til et stikryss i Paradisskaret hvor videre sør fører deg bratt ned til Lutsi. Vi skal imidlertid opp til venstre i nordøst retning. Her er det ganske bratt, men ta noen pustepauser i bakken og nyt den flotte utsikten bl.a ned mot Lutsivatnet. Når du har kommet opp på Lutsifjellet (346 moh) er du oppe på høyeste punkt av fjellryggen og har en enkel etappe videre nordøst. Før siste oppstigning passeres et stikryss før du kommer opp på selve Bjørndalsfjellet og toppen som er på 362 moh. Både Lutsifjellet og Bjørndalsfjellet gir flott utsikt over store områder. Dalsnuten er nok en mer kjent (og kort) tur for de fleste, men denne turen kan virkelig anbefales for de som ønsker litt mer utfordring enn Dalsnuten.

 

På nedturen passer det med en liten rundtur. Tilbake på samme sti et lite stykke før en tar av ned til høyre i retning vest på merket sti. Så er det bare å følge sti i delvis bratt terreng nedover (men ikke like bratt som opp mot Lutsifjellet) før det flater ut. Når en nærmer seg veien velger en raskeste sti for å kommer ut på veien som en må gå tilbake ca en halv km for å komme til parkeringsplassen.

 

Hvor krevende?

Middels krevende tur i variert terreng med enkelte bratte stigninger. Opp bruker du ca 1 time. Nedturen er enklere (og kortere) hvor du må beregne ca 40 minutt. Pauser kommer i tillegg. Hele turen er godt merket.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Vardeturen, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)