Bossbu og Svartenut

Bossbu og Svartenut

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Ådneram. Lite parkeringsmuligheter i nærheten av bom til Suleskarveien dersom du ikke har avtale med hytteeigere/grunneigere.

 

Beskrivelse

Beskrivelse av denne turen tar utgangspunkt fra Statskoghytta Urdalsbu nord for Rosskreppfjorden, se egen artikkel om Urdalsbu og Urdalsknuten. Fra Urdalsbu går turen øst til Gjuvvatnet. Videre over vannet til Gjuvvasslega og dal nordøst til Kilen ved Botnsvatnet. Nå skal vi over dette vannet til Bossbu turistforeningshytte som ligger på østsiden av Botnsfjellet. Etter en pause i (forhåpentligvis) solveggen på Bossbu fortsetter vi på kvistet løype sørover og ut på Kolsvatnet. I sørvest-enden av vannet starter et parti med en del stigning før vi til slutt renner ned på vannet ved Svartenut turistforeningshytte. Etter nok en pause ved hytteveggen, fortsetter vi utenfor kvistet løype vest mot Risåkvæven og over nordsiden av Grønelifjellet før vi renner ned til Urdalsbu.

 

Hvor krevende?

Rundturen Urdalsbu, Bossbu, Svartenut og Urdalsbu er ikke spesielt krevende, men det går fort 6 - 7 timer inklusiv pauser. Strekningen Bossbu - Svartenut går på kvistet løype, mens på resten må du navigere selv i terrenget. Anbefaler derfor litt erfaring og nødvendig utstyr dersom været skulle bli dårlig.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om, men Svartenut - Bossbu er beskrevet i Turistforeningen både som sommer- og vinterløype.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net