Dyrskog

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Dyrskog

Hvor

Bjerkreim kommune.

Spødervold mellom Vikeså og Byrkjedal. Fra Vikeså, ta til høyre inn på Spødervold gard før Hegelstad. Parkering i gardstun etter avtale.

 

Beskrivelse

Starter fra gardstunet Spødervold på kjerrevei sørover med bratt fjellside til venstre. Ikke bli overrasket om en gardshund følger med på turen et stykke. Etter Vålandstjørn går stien opp til venstre mot øst og i delvis skogsterreng. Videre øst på sti oppe på fjellpartiet over en del myrområder. Etterhvert dukker Ørsdalsvatnet opp langt der nede, men vi skal fortsette sørøst på sti for å komme ned i det bratte terrenget. Her er det veldig bratt, men pga skogsterreng er det trygt å gå uten farlige stup. Er du heldig med været, får du en flott utsikt nedover. På våren vil du i tillegg oppleve flott blomstring blant annet fra mange epletre nedover mot garden. Når du er nesten nede, svinger stien til høyre ned mot selve garden. På sommertid kan du treffe på Peder Dyrskog som bor og jobber på garden til tross for høy alder. Imponerende i dette lite fremkommelig terrenget, og setter ting litt i perspektiv.

 

Hvor krevende?

Du må beregne 1,5 - 2 timer hver vei. Relativt lang tur, kombinert med bratte partier og flere myrområder gjør at dette ikke akkurat er en familietur.

 

Litteratur

Opplev Dalane, Stavanger Turistforening.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)