Edlandsfjellet

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Edlandsfjellet (381 moh)

Hvor

Gjesdal kommune.

Ålgård og Edlandsvatnet. Sving inn mot Edland på vei sørvest av Edlandsvatnet. Følg vei til parkeringsplass ved lite skogholt i nærheten av gard på Nese.

 

Beskrivelse

Turen starter fra parkeringsplass oppover kjerrervei/sti i retning sør mot liten demning ved et lite vann (Stemmen). Nå velger vi løype til høyre for vannet og videre oppover Fylgingsdalen mot sør. Oppe i dalen, før tre små tjern, tar vi til venstre i retning øst opp mot selve toppen. Litt bratt og ulendt terreng den siste stigningen opp. Fra Edlandsfjellet har du flott utsikt og du skjønner hvorfor Ålgårdsbuen ofte benytter denne plassen som turmål.

 

Det er flere stier som fører opp til høyste punkt på Edlandsfjellet. Ned velger vi på nordøst-siden og kommer ned på andre siden av Stemmen før felles siste etappe.

 

Hvor krevende?

Det er en del stigning på turen, men bør være mulig for de fleste å gjennomføre. Skru ned tempoet eller ta noen småpauser på vei opp dersom det blir tungt. Du bør uansett være oppe på toppen etter ca en time. På nedturen bruker du noe kortere tid.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Vardeturen, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)