Forsbergløypa

Forsbergløypa

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Parkeringsplass ved skitrekk på Ålsheia.

 

Beskrivelse

Turen starter opp til skisenteret på Ålsheia. Ta første heis som er gratis opp til skisenteret. Løypa starter på baksiden og går nord opp i dalen. Ved Åsane går løypa til høyre og østover. Her er det et ganske bratt parti som kan være slitsomt for de minste spesielt hvis det er skareføre. Videre øst og forbi Langetjørn før løype fortsetter nord i Langedalen og opp til Appelsinhaugen. Ned en liten bakke og vest mer eller mindre parallellt med kraftlinje. Nede ved Valevatn går løypa sør og tilbake til Åsane.

Løypa kan gjerne kombineres med avstikker til Sinnes. Enda bedre blir det hvis en kombinerer Forsbergløypa med Haugen, Kvæven og opp ved demningen på Deg hvor en kommer inn på Forsbergløypa nedenfor appelsinhaugen via Ripledalen. Da er rundturen imidlertid såpass lang at den ikke egner seg så godt for de aller minste.

 

Hvor krevende?

Forsbergløypa er en kort rundtur på ca 7 km, men har enkelte bratte partier. Da løypa er mest aktuell for barnefamilier, bør en sette av et par timer til rundturen.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om, men sjekk nettsteder fra turistnæringen i Sirdal eller oppdaterte føremeldinger i Stavanger Aftenblad for oppdatert info om oppkjørte løyper.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

Fra Deg mot Forsbergløypa

Fra Deg mot Forsbergløypa

Forsbergløypa nedenfor Appelsinhaugen

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net