Grubba

Grubba

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Fidjeland. Parkeringsplass ved skitrekket på Fidjeland.

 

Beskrivelse

Turen starter på kvistet løype opp Jogledalen mot Steinbu. Fra Steinbu fortsetter turen sør langs kvistet løype i retning Hønedalen, men vi tar raskt av til høyre opp i terrenget mot sørvest og Grubba. Følger terrenget først til Såta (1152 moh) og deretter nord til Jogleknuten (1099 moh) hvor det er flott utsikt bl.a ned Jogledalen. Det er bare å velge mellom flere småtopper på Grubba. Lenger sørvest ligger to topper på henholdsvis 1184 moh og 1172 hvor sistnevne har stor flott varde.

Bratt ned mot Finnstøl, men du kommer greit ned langs Bjørnskardet. Herlig nedkjøring ned skardet og forbi Torbjørgtjørn før du kommer ned til Finnstøl. Deretter på kvistet løype (Finnstølløypa) ned til Fidjeland og over bro for å komme tilbake til parkeringsplass.

 

Hvor krevende?

Middels krevende topptur med lett start og avslutning på turen. Opp på Grubba med toppene varierer selvsagt med føreforhold, men går greit uten alt for store anstrengelser for alle som liker toppturer. På ca 6 timer har du hatt et behagelig tempo, fått mye flott utsikt og kost deg på enkelte nedkjøringer.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net