Håfjellet

Håfjellet (360 moh)

 

Hvor

Gjesdal kommune.

Limagarden rett etter avkjøring fra E39 mot Oltedal og Sirdal. Parkeringsplass på Limagarden.

 

Beskrivelse

Turen starter fra parkeringsplassen til Limagarden på merket sti oppover på vestsiden av liten topp rett nord for Limagarden. Deretter innover dalen mot nordøst på merket sti i lettgått terreng. Ned mot Tjørnakovtjørna kommer en inn på en traktorvei som en følger på langs vestsiden og rundt nordsiden av tjørnet. Videre opp i terrenget mot nordøst. Ta deg tid til å snu deg og nyte utsikten underveis som bare blir bedre og bedre. Det siste stykket opp mot nord stiger en del, men det er bare å ta tiden til hjelp dersom melkesyra begynner å melde seg. På toppen av Håfjellet (360 moh) er alle evt problemer glemt for utsikten er storslått til tross for relativt beskjeden høyde.

 

Ned kan en ta en rundtur ved å følge merket sti/traktorvei rett sør til gard lengst øst på Ytre Lima. Deretter langs vei mellom gardene på Ytre Lima en liten km tilbake til parkeringsplassen.

 

Hvor krevende?

Relativt enkel topptur som passer for de fleste som liker å gå i terreng med noe stigning. På beskrevet tur må du regne ca 1 time opp og ca 40 minutt ned via gardene på Ytre Lima. Pauser kommer i tillegg.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net