Hålandskogen Nærbø

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Hålandskogen Nærbø

 

Hvor

Hå kommune.

Bøbakkane mellom Nærbø og Våland. Sving av mot Våland ved bedehuset på Nærbø. Etter 2,5 km går det en traktorvei opp til høyre før selve Bøbakkane. Kan være vanskelig å finne en egnet parkeringsplass.

 

Beskrivelse

Turen starter sør på traktorvei. Følg denne opp til steintipp på høyre side og delvis skjult gjødseltank i enden av skogen. Fortsett sør langs skogkant og forbi hele skogen. Over gjerdeklyver og ned til høyre mot vest langs skogen. Videre langs skogkanten på dyrket jord. Vis respekt for dyrket jord og hold deg langs kanten. Inn til høyre ved en åpning og inngangen til skogen for de som kommer fra gards/traktorvei fra grunneiger. Ungdomslag benytter ofte skogen til diverse aktiviteter, og det finnes mange ulike aktivitetsleker for barn i skogen. Vis respekt for utstyr som er andre sitt. Turen fortsetter øst gjennom skogen langs steingard og du kommer til slutt ut på sørøst-siden av skogen og samme vei som du kom opp.

 

Hvor krevende?

Kort enkel tur hvor du bruker 40 - 60 minutt på hele rundturen. Pauser kommer i tillegg. Området kan være ganske fuktig og sørpete i perioder, så støvler anbefales. Den korte turen gjennom skogen er derimot på fint underlag. Og dersom du har beveget deg forsiktig på turen, kan det være at du får se rådyr langs skogkanten...

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)