Hallvorsnuten

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Hallvorsnuten (1032 moh)

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Suleskard vei mellom Ådneram og Brokke i Setesdal (vinterstengt vei). Fra Ådneram forbi Håhellarvatnet med demningen til Rosskreppfjorden ruvende på venstre side. Parkering i nærheten av liten anleggsvei til neste demning ved Rosskreppfjorden. Det er bom her, men den står ofte åpen. Problemet er om den er åpen når du skal hjem, så det kan være lurt å finne parkeringsplass før selve bommen.

 

Beskrivelse

Turen starter nordøst for Rosskreppfjorden og opp i terrenget. Ingen sti, men relativt greit terreng å gå i. Etter en stund passeres bekk som renner ned Tjørndalen. Det finnes faktisk en provisorisk bro i aluminium el. som du kommer over dersom det er stor vannføring i bekken. Deretter videre i samme retning opp et lite høydedrag før det går ned til Halvorstjørn. Fin telt/lavoplass. Hallvorsnuten (1032 moh) ligger rett nord for Hallvorstjørn. Vi fisket i tillegg litt rundt i området og tok en tur opp og rundt Storetjørn.

 

Alternativ tur er å følge merket sti fra Suleskarveien litt lenger øst hvor du kommer inn på merket turløype fra Øyuvsbu til Svatenut.

 

Hvor krevende?

Med tung ryggsekk må du regne ca 1,5 t til Hallvorstjørn. En liten halvtime lenger opp Hallvorsnuten. Terrenget er litt varierende og uten sti, men stort sett greit å gå i.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om, men Turistforeningen har naturligvis beskrevet turløype mellom Øyuvsbu og Svartenut.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)