Kjerag

Kjerag

 

Hvor

Forsand kommune.

Parkering ved Øygardstølen reiselivsenter langs vei før Lysebotn når du kommer fra Sirdal.

 

Beskrivelse

På samme måte som Preikestolen, trenger Kjerag knapt noen beskrivelse. Den er ikke like mye besøkt, men er på mange måter storebror til Preikestolen både når det gjelder lengde på turen og høyde ned til Lysefjorden. Ble du svimmel av høydeskrekk på Preikestolen, blir du det iallefall fra Nesatind og Kjeragbolten.

Fra Øygardstølen går det relativt bratt oppover på sti mot vest. Videre vest gjennom en liten dal før ny bratt stigning. Over et fjellplatå og så har du siste store stigning igjen før det flater ut mot Nesatind. Hele turen går på godt synlig sti mot vest. Du kjenner det i magen når du ser ned ca 1000 meter mot Geitanes og Lysefjorden. Er du heldig, kan du få oppleve både fjellklatrere og basehoppere her. Kjeragbolten ligger noen hundre meter lenger sør på sti. Selve bolten er ikke så skummel å gå ut på som mange bilder kan tyde på. Du kommer lett ut på bolten fra en liten avsats i fjellsiden, men unngå å stirre ned dersom du har høydeskrekk.

 

Hvor krevende?

Som sagt litt lenger og krevende tur enn Preikestolen. Bruker du tiden til hjelp, kommer de fleste opp som ønsker å oppleve denne spesielle naturen. Beregn ca 2 - 2,5 timer hver vei. Pauser kommer i tillegg.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Helgeturen I, Stavanger Aftenblad.

God Tur!, Stavanger Turistforening.

Finnes ellers over alt i form av turistbrosjyrer, friluftsbøker og internett.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net