Kvinen og Josephsbu

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Kvinen og Josephsbu

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Tjørhom i Sirdal. Parkeringsplass i Solheimsdalen.

 

Beskrivelse

Turen starter på skiløype innover Solheimsdalen til Donsen. Videre på kvistet løype øst mot Kvinen. Skiløype til Josephsbu er lagt litt lenger nord enn sommerløype, så vi fortsetter litt i retning Onghellarvatnet før vi tar av til høyre nord for Gråhei mot øst. Videre på kvistet løype mot Josephsbu turistforeningshytte.

 

Tilbaketuren går i samme løype, men tilbake ved Gråhei fortsetter vi nord på kvistet løype over Onghellarvatnet. Opp på vestsiden av demning og nedover Hønedalen til løypekryss i nærheten av bom. Her tar vi av til venstre og ned Fiskebudalen mot sørvest frem til hyttefelt og parkeringsplassen.

 

Hvor krevende?

Relativt lett terreng uten store stigninger, men beskrevet turforslag er lang. Ca 1,5 timer til Kvinen, deretter ca 2,5 timer til Josephsbu. Ca 2 timer tilbake til løypekryss ved Gråhei og deretter ca 1,5 - 2 timer ned til parkeringsplass via Hønedalen. På en såpass lang tur har du med deg en del utstyr og niste og med pauser er du fort oppe i ca 10 timer totalt. Turen kan selvfølgelig gjøres kortere ved å f.eks returnere fra Kvinen eller Josephsbu. Et annet tips kan være å overnatte på Josephsbu turistforeningshytte.

 

Litteratur

Deler av turen er beskrevet i Turistforeningen sine løypekart til Kvinen og Josephsbu.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)