Lyefjellet

Lyefjellet (274 moh)

 

Hvor

Time kommune.

Lyefjell byggefelt. Kjør vei opp mot toppen av Lyefjell og sving av til høyre når du er på toppen av feltet. Stor parkeringsplass på høyre side i nærheten av barnehage.

 

Beskrivelse

Turen starter sørøst på grusvei og du forlater fort byggefeltet. Nede til høyre fra grusvei kan du skimte lavo som barnehagen benytter, men vi skal fortsette på grusvei oppover. 2 vindmøller kommer snart til syne og vi følger grusvei bort til disse. I nærheten av siste vindmølle forlater vi grusvei og tar av på sti opp i terrenget til venstre mot nord. Følger sti opp til toppen av Lyefjell hvor det er fin utsikt over store områder.

På nedturen fortsetter vi på sti nord i retning Ulvatjørna, men tar av til høyre etter en liten stund mot øst på delvis sti. Kommer frem til en åpning i skogen (steinsti) som fører oss ned til grusvei på nordsiden av Åsen gard. Deretter følger vi grusvei sørvest forbi vindmøller og tilbake til parkeringsplass.

 

Hvor krevende?

Dette er en relativt kort og lett tur som er familievennlig. Selve rundturen tar 1 - 1,5 timer i rolig tempo med barna. Pauser kommer i tillegg. Turen kan også forlenges med flere alternative løyper på sti i området, f.eks til Ulvatjørna og videre mot Njåfjellet.

 

Litteratur

Helgeturen II, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net