Månafossen og Mån

Månafossen og Mån

Hvor

Gjesdal kommune.

Følg vei til høyre etter tunnel mellom Gilja og Frafjord. Opparbeidet parkeringsplass mot betaling forbi Eikeskog.

 

Beskrivelse

Månafossen er en av de største turistattraksjonene i Rogaland, så her går du sjelden alene.  Den er høyest i Rogaland med sine 90 meter (nr. 7 i Norge) og et flott skue uansett vannføring. Vil anbefale alle å kombinere Månafossen med en tur inn til Mån.

 

Turen starter bratt opp fra parkeringsplassen. Enkelte partier er veldig bratte, men der er satt opp kjettinger som en kan holde seg i. På en fin søndag må du regne med litt kø, men du er fremme ved Månafossen etter kun 20 - 30 minutt. Etter å beskuet fossefallet og foreviget den på bilde, er det tid for å fortsette inn til Mån. Følger god sti videre innover med noen få steinete partier. På en høyde får du utsikt ned til fjellgarden Mån og videre innover Fidjadalen. Jæren Friluftsråd har restaurert Mån og det er mulig å bestile overnatting. Området like innenfor Mån er imidlertid veldig fin til å overnatte i telt og kan anbefales spesielt for barnefamilier.

 

Hvor krevende?

Bratt opp til Månafossen, men kort tur som passer de aller fleste. 20 - 30 minutt til Månafossen og ytterligere 20 - 30 minutt inn til Mån. Pauser og fotografering kommer i tillegg.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Helgeturen I, Stavanger Aftenblad.

Helgeturen 3, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net