Røssdalen

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Røssdalen

Hvor

Forsand kommune.

Fra ferjekai på Oanes mot Jørpeland svinger vi over Lysefjordbrua for å komme over til Forsand. Forbi fortidslandsbyen Landa og Nedre Espedal fortsetter vi videre innover til Øvre Espedal. Ved enden av veien er det opparbeidet parkeringsplass hvor turen starter.

 

Beskrivelse

Lyst til å ta med ungene på teltur og kombinere det med en lett friluftstur? Da er Røssdalen rette sted. I Røssdalen er det plass til mange og det er også ofte andre familier med barn her. Fra parkeringsplass er det bare å følge grusvei innover dalen. Videre på sti langs Røssdalsvatnet med enkelte små partier med steinur . Ved enden av vannet er dere snart fremme og en stor åpen gresslette med mange fine teltplasser kommer til syne. Plassen er rene eventyrdalen for unger med steinblokker, trær og store fjell omkring. De senere år er det også laget egne grillplasser og faktisk satt opp en utedo. Kan nok være delte meninger om dette, men det har nok sine praktiske fordeler så lenge plassen er så populær og flittig benyttet. Kaldt friskt vann renner gjennom bekk rett ved siden av gressletten. Dersom det ikke er alt for tørt, så er det også mulig å ta seg en forfriskende dukkert her.

 

Hvor krevende?

Kort enkel tur på 45 - 60 minutt hver vei avhengig av alderen på barna. Den største utfordringen kan nok være enkelte foreldre som har vært litt for ambisiøse når de har pakket med seg alt for mye...

 

Litteratur

God tur!, Stavanger Turistforening.

100 utvalgte turer, Stavanger Turisktforening.

Helgeturen I, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)