Rambjørheia

Rambjørheia og Rambjørknuten (812 moh)

 

Hvor

Gammel driftevei i fjellområde mellom Hegelstad og Austrumdal i Bjerkreim kommune.

Sving inn til Hegelstad på vei mellom Vikeså og Stavtjørn/Byrkjedal. Bratt smal vei ned til høyre før gard og deretter opp på grusvei frem til parkeringsplass. Egen bil eller transport hjem fra Austrumdal.

 

Beskrivelse

Turen starter på grusvei opp i terrenget. Husk å ta av vei på litt lite synlig sti til venstre mot øst før Holmavatnet. Først gjennom et gjerdet beiteområde og deretter følger en god merking innover i varierende terreng. En del stigning opp mot Indra Linnevatnet før det flater ut gjennom flott dal mot nord. Følg sti til høyre mot øst i enden av dal så en ikke havner ned mot Kleivane og Austrumsdalsvatnet. Stiger nå opp mot selve Rambjørheia og en krysser kraftlinje. Deretter variert terreng.

 

Rambjørheia bør kombineres med Rambjørknuten som gir en flott utsikt. Relativt kort, men bratt oppstigning på en liten halvtime mellom to små tjern. Stor varde på toppen. Siste del av turen går i lettgått terreng, men ned til Austrumsdal er det bratt skogsterreng før grusvei frem til parkeringsplass.

 

Hvor krevende?

Relativ lang, men ikke spesielt krevende tur bortsett fra enkelte partier. Vi hadde lavo og overnattet ca halveis. Effektiv gåtid var ca 6 timer pluss 1 time opp/ned Rambjørknuten. Med lettere dagstursekk bør det være mulig å korte ned tiden en del.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2016

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net