Solbergfjellet

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Solbergfjellet (265 moh)

Hvor

Ombo på Finnøy kommune side.

Fra Eidsund ferjekai på veg nordover i retning Jørstadvågen. Ca 3 km fra Eidsund parkerer du rett ved innkjøring til gard på Solbergmyra på venstre side.

 

Beskrivelse

Turen starter opp mot selve garden. Ta av til venstre opp på traktorvei før gardstun. Så er det bare til å følge denne veien, men husk å lukk igjen grind og lignende. Etter en stund ser du en jakthytte oppe i skogholt til høyre strategisk plassert for jakt i typisk rådyr- og hjorteterreng. Nå nærmer du deg toppen, og kommer snart opp til rester fra gammel gard. Nå ser du toppen opp til venstre (sørvest) og kan velge hvilken retning/sti du vil gå. Det er et åpent landskap preget av kulturbeite, så det er enkelt å komme frem for alle.

 

Fra toppen har du flott utsikt vest over Boknafjorden med Sjernarøyene, Nord-Hidle og Finnøy nærmest. Er sikten god, ser du også helt til Gandsfjorden og Lifjell. 

 

Hvor krevende?

Dette er en enkel topptur som alle kan være med på. Du bruker 0,5 - 1 time opp avhengig av tempo. Turen er kort, og dersom du har små barn med eller er i dårlig form, er det bare å beregne lenger tid opp. Toppen er nemlig vært et besøk dersom du er på Ombo da den gir mye utsikt til å være så kort tur.

 

Litteratur

Ombo har gitt ut et eget turhefte over øya hvor bl.a denne turen er beskrevet.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)