Stolfjellet

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Stolfjellet (535 moh)

Hvor

Bjerkreim kommune.

Spødervold mellom Vikeså og Byrkjedal. Fra Vikeså, ta til høyre inn på Spødervold gard før Hegelstad. Parkering i gardstun etter avtale.

 

Beskrivelse

Starter fra gardstunet Spødervold på kjerrevei sørover med bratt fjellside til venstre. Ikke bli overrasket om en gardshund følger med på turen. Etter Vålandstjørn går det sti oppover fjellsiden i retning øst med enkelte bratte partier. Etter en stund åpner terrenget seg og du fortsetter på sti til venstre mot nord og begynner siste stigning opp mot toppen. Fra toppen får du flott utsikt over store områder. Beveger du deg litt ned nordover på en mindre topp med varde får du i tillegg utsikt fra en stupbratt fjellside.

 

Alternativ nedtur for å få en rundtur, er å gå nordover mot Hegelstad. Du finner en sti gjennom bratt parti i delvis skogsterreng når du skal ned til foten av fjellet. Nede følger du kulturlandskapet sørvest tilbake til garden.

 

Hvor krevende?

Ikke veldig lang tur, men med ganske bratte partier. Bruker 1 - 1,5 time opp og ca 45 minutt ned. Pauser kommer i tillegg.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)