Storaberget

Storaberget (342 moh)

 

Hvor

Sandnes kommune.

Hogstad. Fra Sandnes mot Hommersåk. Ved Hogstad, sving av til høyre på gardsvei skiltet nr. 400 - 416. Parkering og informasjonsskilt ved gard et stykke ned på gardsvei. Kontakt grunneier hvis du er usikker hvor du kan parkere.

 

Beskrivelse

Turen starter nedover på grusvei sørøst med grustak på venstre side og Storaberget ruvende foran oss. Gjennom en grind og videre nordøst ovenfor et myrområde. Stien er lettgått i fint kulturlandskap og godt synlig. Etter en har passert et gammelt vannverk (bygget av tyskerne under krigen), kommer en til et stikryss hvor vi fortsetter opp mot høyre (skiltet Storaberget og bygdaborg) i østlig retning. Oppe ved første tjørn går en over demningen og fortsetter til venstre og rundt Lomstjørna på østlig side. Her er det også skiltet mot Grindavatnet. Vi skal imidlertid opp på Storaberget og starter siste oppstigning. I starten av oppstigningen passerer en rester av bygdeborgen som er ca 1500 år gammel. Deretter litt bratt i enkelte partier, men det går helt fint for de fleste.

 

Fra toppen har en storslått utsikt i alle retninger.

 

Hvor krevende?

 

Middels krevende topptur hvor det stiger jevnt, men med bratteste stigning på slutten. Du må beregne 1 - 1,5 time hver vei. Pauser kommer i tillegg. Mulighet for rundtur (skiltet) via Grindavatnet.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

Vardeturen, Stavanger Aftenblad.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net