Sveineskogen

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Sveineskogen

Hvor

Hå kommune.

Opstad sørøst for Nærbø. Sving av mot Indrebø etter Nærbø på veg mot Varhaug. Liten parkeringsplass ved Opstad gamle skolehus på høyre side hvor det går en grusvei opp mot Åna og Sveineskogen.

 

Beskrivelse

Turen starter på grusvei sør mot Åna kretsfengsel. Det går fint å kjøre bil innover, men i dette tilfelle så forlenger vi turen litt med å starte her. Etter kort tid møter vi bom i retning Åna kretsfengsel, og vi tar videre på grusvei opp til venstre. Deretter høyresving og følger denne frem til kryss med bom til høyre mot Åna kretsfengsel, rett frem mot Sveineskogen og til venstre mot Kanaheia. Vi velger siste alternativ til venstre mot Kanaheia og må etter kort tid over gjerdeklyver. Følger grusvei opp mot Kanaheia. Når vi passerer den store torvløa fortsetter vi videre på grusvei mot høyre og forbi en hytte. Denne hytta benyttes av innsatte på Åna kretsfengsel, men er åpen for alle. Vis imidlertid respekt ved å gå forbi dersom det er folk fra før, eller forlat høflig hytta dersom noen fra Åna skulle komme. Husk uansett å forlat hytta med å rydde etter deg og lukke døra.

 

Vi skal videre på sti ned mot høyre og inn i selve Sveineskogen. Over bro og på fin tilrettelagt sti med bark gjennom skogen. Etter en stund kommer vi frem til skogsvei som går inne i skogen. Ta til venstre på skogsvei og videre opp til høyre etter en stund for å ikke komme ut av skogen mot Lindal. Nå følger vi ytre skogsvei rundt hele Sveineskogen helt til vi kommer ut av den på motsatt side av hvor vi gikk inn etter hytte. Det er mange stikkveier inn mot sentrum av skogen, og for de som vil utforske skogen så er det fritt frem. Ut av skogen gjennom grind/gjerdeklyver og videre på grusvei sørvest frem til nytt kryss med grind/gjerdeklyver. Til høyre på grusvei som fører deg ned i retning Åna kretsfengsel og kryss hvor vi tok til venstre mot Kanaheia. Følger vei rett frem på samme etappe som vi startet turen.

 

Hvor krevende?

Her er det kun lengde og tempo som bestemmer hvor krevende turen skal være da det ikke er snakk om noe terreng. Følger du ovennevnte turforslag, bruker du ca 1 time dersom du tar det som en trimtur med rask gåtempo. Pluss på 30 - 60 minutt dersom du tar det som en rolig søndagstur. Det går også å kjøre bil helt inn til Sveineskogen for de som kun ønsker å utforske denne.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)