Taumevatn

Taumevatn

 

Hvor

Sirdal- og Ryfylkeheiane.

Ådneram. Parkeringsplass ved bom i starten av anlegg/hyttevei til Svartevassdammen. Litt kjedelig å starte turen med å gå 7 km på asfaltvei, så det er mulig å bestille drosje inn til Elsvatnet eller betale for at noen skal komme å låse opp bommen for deg. Hvis bommen står åpen kan du ta sjansen på å kjøre inn, men da kan du risikere at du ikke kommer ut igjen og må vente til det kommer en bil med nøkler til bommen.

 

Beskrivelse

Turbeskrivelsen starter fra Elsvatnet 7 km inn på vei etter bom. Fra enden av Elsvatnet er det merket god sti av turistforeningen ut i terrenget mot nordøst. Stien går ned mot Holmavatnet og videre øst langs Anlaugbekken. Videre forbi Stumpetjørnane før sti dreier mer mot nord og opp til Taumevatn turistforeningshytte. Hytta er stor og egner seg godt for barnefamilier. Det er mulig å låne båt som ligger nede ved vannet og barnefamiler har førsteprioritet. Hvis været tillater det, kan en rotur over Taumevatn til nordre ende virkelig anbefales. Flott område på sletten og til Storvassåni. Det går selvfølgelig fint å gå bort til området fra hytta, men Storvassåni kan være litt vanskelig å krysse ved større vannføring.

Eller er Taumevatn et fint utgangspunkt for topper i området og videre turer til f.eks Storevatn og Grøna Plasset.

 

Hvor krevende?

Relativt enkel terreng med lite stigninger. Tid fra Elsvatnet varierer veldig om det er en ren transportetappe (ca 1,5t), eller om du går med små barn (ca 3t). Fra veibom nede ved Ådneram må du nok plusse på 1,5 - 2 timer.

 

Litteratur

Stavanger har informasjon om merket turløype til Taumevatn fra bl.a Ådneram, Grautheller og Suleskarveien. Turhåndboka Ryfylkeheiane fra Stavanger Turistforening kan også anbefales.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net