Vårlivarden

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net

 

Vårlivarden (387 moh)

Hvor

Sandnes kommune.

Øvre Hetland. Fra Sandnes til Hommersåk. Videre på veg mot Bergsagel, men sving av til høyre og opp mot Hetland. Videre inn mot hyttefelt og Øvre Hetland. Parkering ved vei inn til venstre før Kleivadalsvatnet.

 

Beskrivelse

Turen starter på grusvei østover på nordsiden av Kleivadalsvatnet. Forbi noen hytter og videre på sti øst. Oppover en steinete dal i samme retning på godt merket sti. Begynner etterhvert å få litt utsikt og Vårlivarden kommer til syne sørøst. Nå er det bare å følge merket løype langs ryggen av fjellpartiet til du er oppe. Flott utsikt fra toppen.

 

Vi tar en rundtur og starter nedturen sør for toppen på litt bratt sti ned mot Myrland. Videre på sti nord langs foten av fjellet til vi kommer frem til gardsvei. Her skal vi krysse vei og videre på sti nordvest, men ikke krysse bekken. Kommer til en bygning (nedlagt leirskole?) og fortsetter på grusvei tilbake langs Kleivadalsvatnet mot hyttefelt og parkeringsplass.

 

NB! Bilder er tatt fra en annen tur til Vårlivarden fra Marahola, og viser derfor ikke retning som beskrevet i ovennevnte turforslag.

 

Hvor krevende?

Relativt enkel topptur med noen krevende partier. Du må beregne 1 - 1,5 time hver vei. Pauser kommer i tillegg.

 

Litteratur

100 utvalgte turer, Stavanger Turistforening.

God tur! Stvanger Turistforening.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)