Vedafjellet og Ragnhildnuten

Vedafjellet (288 moh) og Ragnhildnuten (172 moh)

 

Hvor

Sandnes kommune.

Kjør til Høyland og deretter inn på Melsheiveien. Flere aktuelle parkeringsplasser, men vi tok utgangspunkt i parkeringsplass ved skiskytterstadion hvor det var god plass.

 

Beskrivelse

Godt tilrettelagt og skilta turløyper i Melsheia. En møter fort skilting ved stikryss som viser vei mot Vedafjellet. Ganske bratt parti opp mot Brekkafjellet og her passer det å ta en kort pust og nyte den allerede flotte utsikten. Videre øst på godt merket løype i lettere turterreng. Siste stigning opp på Vedafjellet går på østsiden av toppen i variert kuppert terreng med noe skog. Toppen av Vedafjellet domineres av sender med bygning, men det er også bygget en stor flott varde. Utsikten er upåklagelig og en ser langt i alle retninger.

 

Rundturen fortsetter ned i terrenget mot nord hvor en etterhvert kommer ned i boligfeltet på Øydgard. Byggeaktivitet og noen stengte veier, men en bare må finne best egnet sted for å komme forbi boligfeltet og fotsette vest mot Ragnhildnuten som har vært synlig langs hele nedstigningen fra Vedafjellet. Kort bratt stigning opp på Ragnhildnuten med god utsikt.

 

Nedturen og siste etappe på rundturen fortsetter bratt ned mot sør eller en kan gå litt tilbake hvor det ikke er så bratt. Vei (Kleivane) krysses for å komme inn igjen på sti i Melsheia som fører en tilbake til parkeringsplassen.

 

Hvor krevende?

Ikke spesielt krevende topptur som anbefales kombinert med rundtur via Ragnhildnuten. Beregn ca 45 min opp til Vedafjellet. Deretter ca 45 min til Ragnhildnuten før siste etappe tilbake til parkering som tar ca 20 min. Totalt ca 2 timer pluss pauser.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2016

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net