Vigreskogen

Vigreskogen

 

Hvor

Hå kommune.

Vigreskogen vest for Nærbø. Sving av fra RV 44 på nytt kryss ved Vigre mot Nærbø. Parkeringsplass ved inngang til skogen rett etter Vigrekrysset.

 

Beskrivelse

Turen starter på asfaltert vei som går inn til driftsbygninger og det som en gang var verdens mest avanserte antennenett for kortbølgetelefoni. De største radiomastene er 50 meter høye og har store teppeantenner ned fra mastene. Det er bare noen som står igjen i dag som et minne fra norsk telehistorie. Det var en periode snakk om farlig stråling fra disse mastene, men dette var nok mest et forsøk på skremselpropaganda. Uansett så står det flere advarselskilt om fare for nedfall fra mastene. Det går en brukbar sti inn til høyre halveis inn til bygningene. Denne stien går mot vest og riksvegen før den fortsetter sør parallellt med veien. Det er flere muligheter, men det går en brukbar sti nesten rundt hele skogen i ytterkant. På sørøst siden dukker det opp noen nedslitte turmerker som fører deg ut av skogen på østsiden. Her er det gjerdeklyver. Ved å fortsette mot øst i utmark og krysse ny vei som går til Høneland, kommer en inn på gammel grusvei som fører deg til Audamotland og grensen til Hanabergmarka. Tilbake i skogen og nord før en kommer frem til driftsbygninger.

 

Hvor krevende?

Lite krevende, men variert kvalitet på skogssti. Store deler er godt egnet for turgåing, mens enkelte partier er delvis gjengrodd og fuktige med mye vann som samler seg i løypa. Trafikkstøy langs vestsiden, radio/antennemaster og flere advarselskilt gjør ikke akkurat skogen spesielt interessant for turgåing. Du bør nok ha interesse for skog og kanskje telehistorie for at denne turen blir inspirerende. Det kjekkeste er kanskje muligheten for å kombinere/forlenge tur i Hanabergmarka via Audamotland. Hele rundturen inklusiv avstikker til grensen mot Hanabergmarka tar ca en time.

 

Litteratur

Ingen som jeg vet om.

 

Kartbilde (Kilde: Statens kartverk NE12000-221010sas)

www.turinspirasjon.net © 2015

 

ansvarlig redaktør: Hermund Haugland

 

epost: hermund.haugland@turinspirasjon.net